LOGOMUZ

LOGOMUZ

24.02.2020 5359

Logo çember içerisinde tasarlanmıştır. Burada amaç eğitimin dayandığı temel ve ilkelerden yola çıkılarak bu çerçeve dışına çıkılmadan eğitim yapılacağını anlatmak içindir.

 

Renk olarak siyah, yeşil, pembe ve mor düşünülmüştür. Bilindiği gibi okulumuzun bulunduğu il olan Düzce denilince akla bölgemizin sahip olduğu doğal ve tabiat güzellikleri sebebiyle bu yeşil renk  gelmektedir.

 

Pembe renk okulumuzda okul öncesi eğitimi; mor renk ise ilkokulda eğitim alan öğrencileri sembolize etmektedir. Aynı zamanda bu renkler okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin farklılıklarına vurgu yapmak içindir.

 

Siyah renk ise 5 Şubat 2020'de çığ düşmesi sonucu şehit olan ve okulumuza adını veren Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özgür IŞIK'ı hatırlamak içindir. 

 

Logoya daha dikkatli bakıldığında, logo güneşi sembolize etmektedir. Burada eğitim ateşinin hiçbir zaman sönmeyeceği ve öğrencilerin burada alacakları eğitim ile aydınlanacakları sembolize edilmiştir.

 

Hamidiye Şehit Özgür Işık İlkokulu misyonuna ve vizyonuna paralel olarak geleceğe ümitle taşınan öğrenciler ve eğitim ateşi ışığında, eğitim yolunda zorlukları aşarak yükselen, geleceğe de umutla bakan bireyler yetiştirildiği vurgulanmaktadır.

 

Burada; güneş bilgeliği ve bilgi yaymayı, yukarıya dönük kollar ise; ilerlemeyi, gücü, güveni ve korumayı simgelemektedir. Kolların birini tamamlar şekilde olması da birlikteliğe ve dayanışmaya vurgu yapmaktadır.

 

Eğitimin hizmet ettiği en önemli unsurlardan olan öğrencileri temsil eden çocuk sembolleri logoda yer almaktadır.

 

Ufka doğru umutla bakan ve birbirlerinden güç alan figürler logonun da tüm renklerini üzerlerinde barındırmaktadır.

 

Çocuk sembolleri toplam dört adetten oluşmaktadır. Bu da okula ortalama başlama yaşı olan 4 yaşı sembolize etmek içindir.

 

Bu sembollerin farklı renklerde olması ile öğrencilerin alacakları eğitimleri tamamladıkça olgunlaşan ve gelişen öğrenciler olacakları anlatılmak istenmiştir.