RESİM YARIŞMASINDA DERECE

Ülkemizin uzay faaliyetlerini planlamak, koordine etmek, ulusal ve uluslararası düzeyde yönlendirmek, uzay araştırmaları ve teknolojilerini geliştirmek, ulusal uzay programlarını yürütmek ve uzaydaki yerini güçlendirmek amacıyla kurulan Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde uzay konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kompozisyon ve resim yarışması düzenlenmiştir.

02.05.2024 168

Söz konusu yarışma doğrultusunda ortaokul kademesinde "Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende!" konulu kompozisyon yazma, ilkokul kademesinde ise “Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Yolculuğu” temalı resim yarışması düzenlendi.

Resim yarışmasında okulumuz 3/B sınıfı öğrencisi Çınar Ayaz Yıldırım yaptığı resimle il birincisi oldu. Ülkemizin 81 ilinden dereceye giren tüm eserler TBMM çatısı altında sergilendi. Sergide öğrencimize ait eser de yer aldı.

Öğrencimizi tebrik eder; başarılarının devamını dileriz.

02-05-202402-05-202402-05-2024