OKULA UYUM PROGRAMI

OKULA UYUM PROGRAMI

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacaktır.

25.08.2023 325

Daha önceki yıllarda olduğu gibi 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında da 1. sınıf öğrencilerimiz için "Okula Uyum Programı" yapılacaktır.

 

Bu kapsamda "Okula Uyum Programı" 5-8 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

 

Söz konusu program 11:00-12:30 saatleri arasında uygulanacaktır. 

 

Öğrencilerimizin Okula Uyum Programı'na düzenli şekilde gelmeleri; okul kaygılarının giderilmesi, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme ortamlarını tanımaları ve sevebilmeleri, okul kurallarını öğretmen rehberliğinde öğrenebilmeleri ve çocuklarımızın okula iyi bir başlangıç yapabilmeleri için önemlidir. 

 

Uyum programı ile ilgili olarak aşağıdaki hususlarda sizleri bilgilendirmek isteriz:

 

* Program 1. sınıfa yeni kayıt olan öğrencilerimizin eğitim öğretim yılına ve okula uyum sağlayabilmeleri için düzenlenecektir.

* Program süresince öğrencilerimizin ulaşımları velilerimiz tarafından sağlanacaktır.

* Uyum programının ilk gününde tüm öğrenci ve velilerimiz okul girişinde karşılanıp öğrencilerimiz sınıf öğretmenlerine yönlendirilecektir.

* Öğrencilerimizin uyum haftasında okul kıyafeti giymeleri zorunlu değildir. Ancak okul kıyafetiyle okula gelinmesi, öğrencilerimizin okula uyumlarını hızlandıracaktır.

 

2023-2024 eğitim öğretim yılında yeni öğrenim hayatlarına başlayan öğrencilerimize okulumuza hoşgeldiniz der; başarılar dileriz.

 

KISA BİR HATIRLATMA 

 

Dünyaya geldiğimiz andan itibaren yaşamımızı sürdürebilmek için nefes almak, uyumak, karnımızı doyurmak gibi gerçekleştirmek zorunda olduğumuz temel ihtiyaçlarımızdan biri de öğrenmedir. Önceleri bilinçsizce ve tepkisel olarak başlayan öğrenme, sonradan bir zorunluluk olarak hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri hâline gelir.

 

Dünyada var olmak, varlığımızla dünyaya katkı sunabilmek için hayat boyu öğrenmeyi yaşam felsefesi hâline getirmemiz gerekir. Bu da ancak sevmekle olur. Öğrenmeyi sevmek ise çocuklarımıza bırakabileceğimiz en kıymetli mirastır. Öğrenmenin en büyük adımları okulda atılır. Dolayısıyla okulu ve öğrenmeyi sevmek, sevdirmek asıl hedefimiz olmalıdır.

 

İnsan ancak kendini ait hissettiği ortamı sevebilir. Bunun için de okulun ilk günleri, çocuklarımızın okula uyumlarını sağlamakla geçirilmelidir. Uyum önemli bir konudur ve sadece öğretmenle ya da aileyle başarılabilecek bir süreç değildir. Okul yöneticileri, öğretmenler, aileler, varsa okul servisi ile kantin görevlileri, destek personeli ve diğer herkes öğrenim hayatlarına yeni başlayan ve geleceğimiz olan çocuklarımızı sevgiyle kucaklamalıyız.

 

Eminiz ki çocuklarımızın mutluluğu, gözlerindeki parıltılar hepimizin heyecanına heyecan katacaktır. Yaptığımız çalışmalardan biz de keyif alarak huzurlu ve mutlu çocuklarla sıcacık bir okul ortamı oluşturabileceğiz. Onların mutluluğu bizleri de mutlu edecek.