1. SINIF KAYIT İŞLEMLERİ

1. SINIF KAYIT İŞLEMLERİ

2023-2024 eğitim öğretim yılında okulumuz 1. sınıflarında öğrenim görecek öğrenciler için ön kayıt işlemleri Ağustos ayının ilk haftasıyla birlikte başlayacaktır.

21.06.2023 1197

1. 2023-2024 eğitim öğretim yılı okulumuzun 1. sınıflarına öğrenci kayıtları; çocuklarımızın MERNİS bilgileri esas alınarak, herhangi bir başvuru olmaksızın, Bakanlığımız tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır.

Velilerimiz Ağustos ayının ilk haftasında başlayacak ön kayıt işlemleri için okulların açılacağı tarihe kadar okulumuza gelerek "Öğrenci Kayıt Formu"nu doldurabileceklerdir.

 

2. Mecburî ilköğretim çağına giren okulumuz kayıt bölgesindeki öğrencilerimizin e-okul sisteminden listesi alınarak, ilan edilecektir. 

(İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın Eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları, velisinin vereceği dilekçe ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir.)

 

3. Velilerimiz, Bakanlığımızın https://e-okul.meb.gov.tr/ internet adresinden, çocuklarının TC kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun iletişim bilgilerini öğrenebilmektedir.

 

4. Kayıt bölgemizdeki doğum tarihleri 2017 yılının Ekim, Kasım ve Aralık aylarında bulunan ve dolayısıyla kayıtları veli isteğine bağlı olarak ertelenebilecek çocuklar da okulumuza geçici olarak yerleştirilecektir. Bu yaş grubunda bulunan ve çocuğunu birinci sınıfa göndermek istemeyen velilerimizin okula yazılı istekte bulunmaları kayıtlarının ertelenmesi için yeterli olacaktır. İstek dilekçesini okulumuzdan alabilirsiniz.

 

5. Çocuğunuzun yaşını (kaç aylık olduğunu) öğrenmek için tıklayınız.

21-06-2023